Florentinerkage med Æg.
40 Æbler, helst Gravensteiner, skrælles, og skæres i 4
Dele, som atter skæres midt over, og koges halvmøre i
1 Pæ
gel hvid Vin, lidt Sukker og hakket Citronskal.
1 Pund store
Risengryn koges næsten møre i
3½ Pot sød Mælk, til en tyk
Grød, ophældes i et Fad, og deri røres
¼Pund smeltet Smør
tilligemed
2 Lod søde og
½ Lod bittre stødte Mandler,
4
Lod hvidt stødt Sukker, 4 meget fint stødte Tvebakker, hvoraf
det brune er afskrabet, 12 Æggeblommer, 1 ad Gangen, og
de kogte Æbler, med det flyden ved, tilsidst de 12 Ægge-
hvider pisket i stiv Skum. Deigen hældes i den smurte og
strøede Form, og den bages en god Time i en velhedet Ovn.
Til 16 Personer.