Skræddergade 3 Anne Marie Weber og Finn Hansen

Huset er ikke så gammelt, i august 1910 købte Kastesen grunden. På det tidspunkt var vejen endnu ikke lavet, men som det ses af tegningen fra Katasteramtet så har kroen samtidig fået ændret sit grundstykke, så der er plads til en vej.

Her boede skrædder Rudolf Kastesen (f. 1881), med sin familie, der bestod af konen Anna (f. 1881) og børnene Midde (Margrethe f. 1906), Christine (f. 1910) og Marie som er født den 27 oktober i 1913.

Han havde en pæn lille butik med stof, bånd, sytråd og alt hvad der hører til.
Døren vendte ud mod gaden, og der var et lille udstillingsvindue.
Gik man gennem butikken kom man ind i skrædderstuen, her sad både skrædderen, hans svend og lærling på bordet og syede, med benene på kryds.
Konen Anna var sypige, men blev tidlig blind.

Skrædder Kastesen var en meget aktiv mand, han gik ud og vartede op om aftenen på kroer og i private hjem. Hvis der var begravelser dengang, så fik man kaffe i hjemmene inden begravelsen, og da var det Kastesen, der sørgede for at folk kom ind i stuerne og fik kaffen.

Efter begravelsen kom hele familien med hjem til suppe, steg eller andet, og her var det også Kastesen og en kogekone der ordnede det.
Kastesen havde også en lejebil, en Ford, den blev meget benyttet når man skulle til familiefester. Så blev Kastesen der hele dagen indtil man skulle hjem igen.

Nogle år efter Anna Kastesen var død, giftede Rudolf sig igen, med Julie Louise Bruhn (Familie til Nis Bruhn Hoelvej 1).
Efter Kastesen døde blev hun boende en årrække, hvor huset blev sat i stand af datteren Julie, der var gift med møbelhandler Elley.

1 år før Julies død i 1969 blev huset overtaget af Thyra Elley, der var en datter af Julie fra et tidligere ægteskab. Hun ejede huset indtil 1974, hvor det blev overtaget af landpostbud Hugo (Jørgen Cristian) Hannemann, konen Marie (Marie Mathine Jessen) og datteren Mona.
De solgte huset i 1994 til Ulla og Lars Westermann.
I dag bor Anne Marie Weber der, hun købte huset i efteråret 1999.


Tilbage til side 1 (oversigten)
Kilde:Jørgen Thomsen "byvandring" og Kathrine Hansen (ca. 1990)
.