Skodsbølvej 32 Tonny og K. Christensen

Omkring genforeningen i 1925 byggede grænsegendarm Petersen et ret stort hus nr.32.
Huset hedder Højbo, hvorfor manden altid blev kaldt  Højbo Pedersen (han hed: Peter V. Pedersen).
Han blev gift med Ida Siegfrida Niklasson, datter af Niklasson på Møllevænget 1.
Ida var i huset på Skeldegård, eller Scheldehof, som hun sagde, men flyttede tilbage til Skodsbøl da de blev gift.
Højbo Pedersen blev sammen med de andre grænsegendarmer hentet den 19. september 1944 af tyskerne, og kom i første omgang ned i Frøslev lejren, men kun 3 uger efter, omkring den 8. oktober blev han sendt til Neuengamme i Tyskland. Han kom først hjem med de "Hvide Busser " i april 1945.
Ved nytårstid regnede hans kone Ida med at krigen snart var ovre, så han snart kom hjem, så hun blev ved med at lade juletræet stå. Så det er nok det juletræ i Skodsbøl, som har stået længst.
Lige ud til vejen lå her tidligere et lysthus, hvor der blev spillet meget Skat. Det er nok det sted i Skodsbøl, hvor der er blevet spillet mest Skat.
Han sad en årrække i sognerådet og i den tid kom der asfalt ned ad "æ øwegae ". Onde tunger ville påstå at det var fordi så kunne han gå ned i kroen og spille kort i "pusser".
Ida havde en systue i Skodsbøl, hvor folk fik syet deres kjoler.
Efter Højbo Pedersen døde i maj 1966 boede Ida sammen med sønnen Finn i huset i mange år, men først i 1980 flyttede hun på plejehjem. Hun døde i april 1984.
Finn Højbo, som havde en manufakturforretning i Broager, boede alene i huset indtil  1994, hvor han døde (han blev74 år), hvorefter huset blev solgt til Morten J. Teichert.


Tilbage til side 1 (oversigten)
Kilde: Jørgen Thomsen, Katrine Hansen og J. P. Nielsen
.