Skodsbølvej 13 - Louise Jensen og Mikkel Snedker Hartmann

Det er et gammelt hus, som blev bygget i 1848.
Her boede familierne Nicolajsen og Leib. Nicolajsen havde en søn, Johannes. Han blev udlært slagter hos slagter Karl Rasmussen i Broager og gift med Rasmussens datter Christine kaldet Ditte. De bosatte sig i Aabenraa.
Leib familien kom fra Uerdingen ved Rhinen i Tyskland, hvor faderen Georg Leib var toldkontrollør. De var i familie med Nicolajsen idet konen hed Marie Margrete Nicolajsen. Deres søn Carl Johann Leib, var en køn dreng, som alle skolens piger sværmede om. Men det var skrædder Karstensens datter (Severine ) Christine, der løb af med ham.
De blev gift i Broager kirke den25. september 1931. Han var, da han blev gift, kontorrist  på Broagers Sparekasse, og de boede ovenpå hos skomager Iversen på Storegade.
Kun 3 måneder efter de blev gift fik Carl en brandbyld i nakken og døde af blodforgiftning ( d. 26. jan. 1932).
På det tidspunkt var begge forældre allerede døde.
Huset blev solgt til Jens Wolf og hustru Ingeborg omkring 1928-30, i samme periode fik de sønnerne Hans og Alfred.Senere fik de Gerda (1936), Anni (1938)og Irene (1941)
Jens Wolf arbejdede på et teglværk, og blev ved med at arbejde selv om han fik mavesår. Efter hans døde blev Konen boende i mange år sammen med sin ældste søn, der var blevet post.
I den østlige ende var der en lille lejlighed, hvor der under krigen boede en kone, hvis mand var død under krigen som tysk soldat. Hun havde 3 børn
Efter Wolf er huset blevet handlet nogle gange: De sidste 3 handler er foretaget i 1995, 2001(C. Asmussen og L. Truelsen og senest i 2007 (Mikkel Andersen og Louise Jensen).
Tilbage til side 1 (oversigten)
Kilde: Kathrine Hansen (ca. 1990) og Jens Peter Nielsen
.