Lisa og Preben Holm Nielsen Nørregade 4
Kim Westergaard Nørregade 4A

Tidligere hed gaden Persillegade.
Her var bageri og købmandsbutik i bygningen der blev bygget i 1826.
Bageren hed Carl F. D. Andresen (f.1857- d.1932).
Han blev gift med Margrethe Mohr der kom fra Slesvig(f.1864- d.1948. De fik 5 børn:

Julius som blev bager i Avnbøl.
Johannes fik bageriet i Skodsbøl.
Jørgen blev maler i Skodsbøl (Skodsbølvej 42).
Dora blev postmester efter at jernbanen blev nedlagt.
Anna blev gift med en møllebygger i Avnbøl.
Johannes og Jørgen blev indkaldt i krigen 1914-18 og den gamle bager måtte igen tage fat i bageriet.

Efter krigen kom Jørgen hjem, som invalid.
Johannes kom syg hjem, og bliver kort efter gift med Mimi Schmidt fra Dynt.

I 1922 føder hun sønnen Karl (som blev kaldt "Kalle bom"). Han blev senere student og endnu senere stadsingeniør i Sønderborg
I 1924 da bageren er på tur med sin bagervogn, løber hestene løbsk, og Johannes kommer så meget til skade, at det bliver hans død.
Det var slemt for hans enke Mimi Andresen som nu sidder tilbage med deres søn, samt svigerforældrene på aftægt. Men Mimi beholder købmandsbutikken og driver den dygtigt, til hun blev gammel.

Bageriet sælger hun til en ung bagersvend fra Lågmaj.- Peter Jensen .
Han fik en del af stuehuset og der blev bygget en karnap til, som blev butik. Hos bager Jensen var der både en yngre og en ældre generation. Den ældre Peter Jensen kørte brød og kager ud til kunderne først med hest og vogn senere med bil.
Den yngre Peter Jensen passede bageriet, sammen med med en farbror der også var bagersvend; hans kone Ella (Christine Hinrichsen) passede butikken.
De havde 3 børn. Sønnen Viggo forsatte som bager efter Faderens død. Men efter nogle år solgte han forretningen og købte et bageri i Sønderborg.
Det har uden tvivl også været hård konkurrence med 2 bagere i Skodsbøl.
Dora blev boende i sine forældres lejlighed, efter at de var døde, og herfra drev hun postkontoret efter at jernbanen var nedlagt. Nu havde vi fået rutebilforbindelse, og med den kom og afgik posten.
Efter at Mimi holdt op, blev købmandsforretningen nedlagt. Men hun boede her til sin død (1975), hvorefter sygeplejer Søren Madsen sammen med konen Vera og børnene , købte den forreste del af ejendommen. Han solgte ejendommen i 1996 til de nuværende ejere.
Den bagerste halvdel (4A) blev først solgt til "Klods-Hans", hans olgte senere til Helge og Grethe Petersen, De havde 3 børn (Rikke,Michael og Pia). I 1997 solgte de til Kim Westergaard
Tilbage til side 1 (oversigten)
Kilde: Kathrine Hansen (ca. 1990)
.